Hieronder vind je diverse blogs over natuurgeneeskunde, gezondheid en persoonlijke groei.
Regelmatig komt er een nieuwe blogpost online. Neem gerust een kijkje en laat je inspireren! 

per pagina
  • Een gezond histaminegehalte in het lichaam
    Een gezond histaminegehalte in het lichaam

    Histamine is een stof die aanwezig is in ons lichaam en in verschillende voedingsmiddelen. Het speelt een rol bij de vertering (o.a. productie van maagzuur), het slaapritme, het afweersysteem en is een belangrijke neurotransmitter…

  • Het kruinchakra: balans in het 7e chakra
    Het kruinchakra: balans in het 7e chakra

    Het kruinchakra is het zevende chakra. Chakra betekent letterlijk ‘’wiel’’ in het Sanskriet. Het zijn punten in je lichaam waar energie samenkomt in een draaiende beweging. Je kunt het zien als energiecentrales in je…

  • Kleurenpunctuur: gekleurd licht voor meer balans
    Kleurenpunctuur: gekleurd licht voor meer balans

    Kleurenpunctuur is een behandeling waarbij de huid wordt behandeld met gekleurd licht, zodat er meer balans kan ontstaan in je hoofd en je lijf. De huid is in staat om licht op te nemen. Denk aan het zonlicht dat onze huid…

  • De helende werking van Bach bloesems
    De helende werking van Bach bloesems

    Bach bloesems zijn vloeibare plantenextracten, ontwikkeld in de jaren 1920-1930 door de Engelse dokter Edward Bach. Bach was arts, homeopaat en bacterioloog. Na zijn studie geneeskunde had hij zijn eigen praktijk.

    Al snel was hij…

  • Transformatie van 3D naar 5D
    Transformatie van 3D naar 5D

    Op dit moment ervaren veel mensen een transformatie van de derde naar de vijfde dimensie. Dimensies kunnen gezien worden als onze werkelijkheid die wij dagelijks ervaren en leven. Van 3D naar 5D betekent naar een hogere…

  • Vaker plantaardig eten: waarom en waar begin je?
    Vaker plantaardig eten: waarom en waar begin je?

    Als je geheel plantaardig eet, staan er geen dierlijke producten op het menu zoals vlees, vis, zuivel en eieren. Je voedingspatroon bestaat dan uit groenten, fruit, pitten, zaden, kiemen, kruiden, granen, peulvruchten, zeewier,…

  • Wat chronische stress met je doet & hoe je het kunt voorkomen
    Wat chronische stress met je doet & hoe je het kunt voorkomen

    Een leven zonder stress bestaat niet. Spanning is heel normaal en ons lichaam kan daar in beperkte mate ook goed tegen. Stress zorgt ervoor dat we alert kunnen handelen in noodsituaties en dat we prestaties kunnen leveren als het…

  • Balans tussen de linker- en rechterhersenhelft
    Balans tussen de linker- en rechterhersenhelft

    Ons brein zorgt ervoor dat we in het dagelijkse leven goed kunnen functioneren. Het zorgt onder andere voor onze ademhaling, hartslag en denken, maar ook voor hoe we ons voelen. Het is misschien wel het meest complexe orgaan van…

  • Celzouten: wat zijn het en waar zijn ze goed voor?
    Celzouten: wat zijn het en waar zijn ze goed voor?

    Celzouten zijn mineralen die in ons lichaam voorkomen. Ze zorgen ervoor dat de stofwisseling goed kan verlopen. Celzouten zijn dan ook erg belangrijk voor onze cellen en hebben effect op alle functies in het lichaam.

    Dr. Wilhelm…

  • Gevoeligheid voor gluten
    Gevoeligheid voor gluten

    Wat zijn gluten?
    Gluten zijn eiwitten die van nature in granen zitten, bijvoorbeeld in tarwe, spelt en rogge. Het zit dus in veel producten waar graan in verwerkt wordt, onder andere: brood, crackers, pasta, pizza, koekjes, muesli…

  • Zink: wat is het en waar is het goed voor?
    Zink: wat is het en waar is het goed voor?

    Het mineraal zink is een spoorelement, wat we volledig uit onze voeding moeten halen. Dat komt omdat het niet wordt aangemaakt door het lichaam zelf. Zink is één van de belangrijkste mineralen en bevindt zich in iedere…

  • Ayurveda: de wetenschap van het leven
    Ayurveda: de wetenschap van het leven

    Ayurveda betekent letterlijk: de kennis of wetenschap van het leven. Het is een universeel systeem van meer dan 5000 jaar oud en komt oorspronkelijk uit India. Het is niet alleen een systeem met kennis over geneeskunde en…

per pagina
© 2020 - 2023 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel