Vorige Artikel 11 van 48 Volgende

De helende werking van Bach bloesems

Bach bloesems zijn vloeibare plantenextracten, ontwikkeld in de jaren 1920-1930 door de Engelse dokter Edward Bach. Bach was arts, homeopaat en bacterioloog. Na zijn studie geneeskunde had hij zijn eigen praktijk.

Al snel was hij op zoek naar een meer holistische benadering van geneeskunde. Hij ging er vanuit dat als er geen evenwicht is in het hele systeem, er allerlei lichamelijke klachten en ziektes kunnen ontstaan. 

Hij was veel in de natuur te vinden en gebruikte zijn kennis en intuïtie om bloesems van wilde bomen en planten te selecteren. Op deze manier heeft hij 38 remedies ontwikkeld, allemaal gericht op een specifieke eigenschap of gemoedstoestand. De extracten van de planten werken positief op gevoelens als angst, stress, twijfel, ongeduld en somberheid. De bloesems brengen gevoelens en emoties weer in evenwicht. 

Voor de remedies worden verschillende bloesems en andere delen van planten gebruikt. Vervolgens zijn er twee verschillende methodes om de Bach bloesems te maken. De eerste methode is om de bloesems in zuiver water te leggen en een paar uur in de zon te zetten. Zo kan de essentie en de energie van de bloemen overgaan in het water.

De tweede methode is om de bloesems een half uur in zuiver water te koken. Vervolgens wordt bij beiden methodes de oplossing gemengd met alcohol en verdund, tot uiteindelijk de remedie is ontstaan. 

De vloeibare plantenextracten zijn te gebruiken voor alle situaties waar emoties aan zijn verbonden. Het is een 100% natuurlijk geneesmiddel, heeft geen bijwerkingen en mag worden ingenomen in combinatie met eventuele medicatie. Ook is het mogelijk om verschillende bloesems met elkaar te mengen (max. 7 bloesems). Zo ontstaat er een remedie die volledig op maat is en het beste bij je aansluit op dit moment.

Health Check 
In de praktijk kun je terecht voor een Health Check. Tijdens dit consult wordt onder andere gemeten welke Bach bloesem je op dit moment nodig hebt. Of kijk hier zelf welke bloesem aansluit bij jouw klachten en gevoelens. 

© 2020 - 2022 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel