Artikel 23 van 55

Celzouten: wat zijn het en waar zijn ze goed voor?

Celzouten zijn mineralen die in ons lichaam voorkomen. Ze zorgen ervoor dat de stofwisseling goed kan verlopen. Celzouten zij erg belangrijk voor onze cellen en hebben effect op alle functies in het lichaam.

Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler, een homeopathische arts en biochemicus, heeft in de 19e eeuw veel onderzoek gedaan naar celzouten. Hij ontdekte dat veel "klachten" komen door een tekort aan celzouten. Gaandeweg ontdekte hij twaalf verschillende celzouten, later ontdekte andere medici er nog meer. 

Deze zouten zijn afgeleid van de mineralen uit ons lichaam zoals magnesium, calcium en kalium. Celzouten worden niet door ons lichaam aangemaakt maar krijgen we binnen via onze voeding. Als er tekorten ontstaan (door o.a. stress, verkeerd voedingspatroon, virussen) dan heeft dit effect op de werking van de cellen en de stofwisseling.

Een cel neemt voedings- en bouwstoffen op uit het bloed en geeft o.a. verbrandingsstoffen af aan het bloed. Als er een verstoring in de celstofwisseling ontstaat, kunnen niet alle processen goed op gang komen waardoor er klachten ontstaan.

Celzouten als supplement
Je kunt de celzouten dan aanvullen in de vorm van een supplement. De tabletten of vloeistof lossen op in de mond en komen zo in de bloedbaan terecht. De celzouten komen door middel van verwrijving tot stand en worden aan het lichaam aangeboden in de vorm van C ionen. De stoffen worden hierdoor zodanig verkleind, dat het lichaam ze herkent als lichaamseigen stoffen. Zo kunnen ze door kleine openingen van de celwand heen, daardoor hebben ze een zeer effectieve werking.

De zouten kennen vele voordelen voor de gezondheid, denk aan het krijgen van meer energie, het stimuleren van de spijsvertering en een betere nachtrust.

Health Check 
In de praktijk kun je terecht voor een Health Check. Tijdens deze check worden voedingsstoffen, vitaminen en mineralen uitgebreid getest. Hierdoor weet je precies wat je lichaam op dit moment wel of niet nodig heeft. 

© 2020 - 2024 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel