Artikel 30 van 55

Natuurlijke verzorgingsproducten: gezonde voeding voor de huid

Al eerder schreven wij over de wondere wereld van Fattoria La Vialla. Een biologisch-dynamisch familiebedrijf in Toscane, Italië met 1400 hectare grond. Naast dat zij van hun eigen groenten, fruit en olijven heerlijke delicatessen maken, worden de ingrediënten ook gebruikt om natuurlijke verzorgingsproducten te maken. 

Natuurlijke voeding voor de huid
De huid is het grootste orgaan van het lichaam en het is belangrijk dat wij het op een natuurlijke en zuivere manier ondersteunen. De producten bestaan dan ook uit olijfolie, olijvenwater, het pure extract van het vegetatievocht van olijven en andere biodynamische ingrediënten die gecertificeerd zijn door Demeter. Demeter is een keurmerk voor biodynamische producten. De grondstoffen moeten van natuurlijke oorsprong zijn en in harmonie met de natuur verbouwd worden.

Niet alleen heeft olijfolie een positief effect op onze huid, ook olijvenwater bevat waardevolle stoffen die onze huid op de juiste manier kan voeden. De producten bevatten het pure extract van het vegetatievocht van olijven. Dit extract is een natuurlijke bron van polyfenolen (groep van antioxidanten). Polyfenolen staan bekend om hun vele gezondheidsvoordelen, zo werken ze bijvoorbeeld ontstekingsremmend. Ze zijn aanwezig in voedingsmiddelen als kurkuma, broccoli, bessen, walnoten, granaatappel en olijfolie. 

Positieve effecten
De verzorgingsproducten verbeteren de vochtgehalte van de huid aanzienlijk. Ze zijn antioxiderend, ontstekingsremmend, antibacterieel en regenererend (anti-age). Ook gaat het de werking van vrije radicalen tegen. De producten zijn geschikt voor de gevoelige huid, omdat ze pH neutraal zijn. 

De producten bevatten geen parabenen, siliconen, minerale oliën, bestanddelen van dierlijke oorsprong, PEG, ftalaten, fenossietanol, natriumlaurylsulfaat, kleurstoffen of conserveermiddelen. Alle producten hebben het hoogste kwaliteitslabel gekregen van de laboratoria van Dermatest en zijn gecertificeerd als Uitstekend (5 sterren). Het zijn de meest natuurlijke en duurzame verzorgingsproducten die er te vinden zijn!  

Gezondheidspraktijk Siems
In de praktijk zijn een aantal verzorgingsproducten van Fattoria La Vialla verkrijgbaar. Denk aan een milde wasgel om de huid te reinigen, een intensief serum, een gezichtscrème en een voedende crème voor gezicht en lichaam. 

De producten zijn te bekijken op de webshop, maar alleen verkrijgbaar in de praktijk. Wil je meer informatie of een product apart laten zetten? Stuur dan een mailtje naar:

marieke@gezondheidspraktijk-siems.nl 

© 2020 - 2024 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel