Artikel 43 van 55

De wondere wereld van Fattoria La Vialla

In het groene heuvellandschap van Toscane in Italië, ligt Fattoria La Vialla. Al 43 jaar wordt hier met liefde een biologisch-dynamisch familiebedrijf gerund door de familie Lo Franco. Op 1400 hectare grond verbouwen zij onder andere hun eigen groenten, fruit en olijven. Direct vanuit de moestuin maken zij hier verse sauzen, pasta, extravergine olijfolie, wijn en andere delicatessen van. Ook worden de ingrediënten gebruikt om natuurlijke verzorgingsproducten te maken. Ze werken zoals natuur dat ook goed: alles gebeurt wat er moet gebeuren, maar er is toch nooit haast. 

Bio-dynamische landbouw
Bijna alle producten hebben het Demeter keurmerk, ze zijn niet alleen biologisch maar worden bio-dynamisch verbouwd. Ze hebben zelfs het grootste Demeter-gecertificeerde landgoed van Europa. Net zoals in de biologische landbouw worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar de bio-dynamische landbouw gaat nog een stapje verder. De filosofie is om de bodem te verrijken, in plaats van uit te putten. Dit doen zij door de vruchtbaarheid van de bodem te versterken en gewassen niet steeds opnieuw op dezelfde grond te verbouwen. 

In de producten worden geen toevoegingen gebruikt, zelfs niet degene die toegestaan zijn in de biologische landbouw. Er wordt alleen citroensap en druivenmost gebruikt. Ook worden groenten en fruit nooit geoogst voordat het volledig tot rijping is gekomen. Dit zorgt ervoor dat de voeding meer zonlicht krijgt en dat alle vitaminen en mineralen volledig opgebouwd kunnen worden. De voeding is hierdoor voedzamer en bevat meer levensenergie. 

Liefde voor de natuur
In alles wat La Vialla doet staat de liefde voor de natuur voorop. Ze werken er mee samen en gaan mee in haar ritme. Zo bepalen ze bijvoorbeeld aan de stand van de maan of het een goede tijd is om te zaaien of te oogsten. Zij beseffen dat alles in verbinding staat met elkaar en dat je voor alle losse onderdelen goed moet zorgen. Ze zijn sinds 2020 zelfs klimaatpositief, ze nemen meer Co2 op, dan dat ze uitstoten. Daarnaast composteren zij het organische afval en hergebruiken zij het water door middel van filtering. 

Van familie tot familie
Ook al werken er inmiddels meer dan 150 mensen bij La Vialla, persoonlijkheid blijft voorop staan. Zo ben je van maart tot en met oktober altijd welkom voor een rondleiding en kun je een kijkje nemen in de sausmakerij en in de wijnkelder. Ook hebben zij een kleine huiswinkel waar je al de producten kunt kopen. 

Maar gelukkig hoeven we niet helemaal naar Italië om van hun heerlijke producten te genieten! Via de website kun je al de producten bestellen en binnen een paar dagen heb je ze in huis. Alles wordt in eigen beheer gedaan. Op deze manier kunnen zij de hoge kwaliteit van de producten behouden. De liefde voor goede voeding brengen zij van familie tot familie over. Ze laten zien dat als wij de natuur verrijken, dat zij voor ons hetzelfde zal doen.

Hieronder delen we een heerlijk recept met de pasta en saus van Fattoria La Vialla! Meer info vind je op de website La Vialla

Spaghetti van steengemalen tarwegries met kerstomaatjessaus 

Ingrediënten (5 à 6 personen
500 gram spaghetti van steengemalen tarwegries
2 potten 'Sugo Bombolino' kerstomaatjessaus 
3 à 4 teentjes knoflook
1 of 2 pikante rode pepertjes
6 el extravergine olijfolie met vers (of gedroogd) basilicum
5 el geraspte pecorinokaas
2 el zout 

Bereiding
Neem een goed ruime koekenpan (bijvoorbeeld anti-aanbak of van aluminium), waar je de spaghetti in de saus kunt sauteren. Pel de knoflook en snijd met een scherp mes, samen met de rode pepertjes, in stukjes. Fruit deze even in de hete olijfolie en voeg de kerstomaatjes, zout, suiker en basilicum. Dek de pan af en kook de tomaatjes 5 minuten, verwijder de deksel en plet met een vork de zacht geworden tomaatjes (doe hiervoor een schort om, anders krijg je vlekken van de tomaten). Zo zal een redelijk dik sausje ontstaan dat je nog 3 à 4 minuten laat koken. Kook de spaghetti goed beetgaar en giet af. Sauteer hem in de koekenpan, en meng hem met de saus. Van het vuur, bestrooi je de pasta onmiddellijk met pecorino en, als je dat hebt, een paar blaadjes vers (of gedroogd) basilicum. Dien goed heet op!

© 2020 - 2024 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel