Vorige Artikel 16 van 40 Volgende

In gesprek met coach & mentor Lian Spijkerman

Lian Spijkerman is coach, mentor en geeft bindweefselmassages. Al meer dan 8 jaar heeft zij haar eigen praktijk en sinds 2019 heeft zij ervoor gekozen om de praktijk in haar eigen huis te vestigen. Persoonlijk contact in een huiselijke sfeer, dat is wat deze praktijk kenmerkt. 

Kun je wat meer vertellen over jezelf en de praktijk die je hebt?
Via via ben ik terecht gekomen bij een praktijk in Eindhoven en daar ben ik begonnen met het geven van bindweefselmassages en het begeleiden van mensen op het gebied van voeding. Het klikte meteen heel goed en ik was er helemaal op mijn plek. Toen de mogelijkheid zich voordeed om de praktijk over te nemen, heb ik deze kans meteen gegrepen. Ik moest echt mijn eigen weg vinden als ondernemer en vooral mijn eigen kracht vinden. Ik kan zeggen dat dit inmiddels is gelukt! 

Sinds ruim 2 jaar heb ik de praktijk Studio Contour in mijn huis gevestigd. Voordat ik de praktijk begon, heb ik ook een opleiding tot energetisch therapeute gevolgd. In deze periode heb ik steeds meer vertrouwen gekregen in mijn intuïtie, die ik nu als leidraad gebruik. Zowel in het ondernemen, als in mijn privé leven. 

Hoe is het ontstaan dat je jezelf hebt ontwikkeld tot coach? 
Dit ontstond eigenlijk heel organisch. Tijdens mijn werk voor studio Contour heb ik gemerkt dat veel vrouwen ook tegen andere dingen aanlopen in hun leven. Ze stellen zichzelf vragen als: “Passen de keuzes die ik gemaakt heb nog wel bij me?”, “Is dit wat ik echt wil?” en, “Hoe kom ik erachter wat ik eigenlijk écht wil?” Vandaar dat ik nu ook vrouwen bij dit proces begeleid, zodat zij het leven gaan leven waarvan ze echt voldoening en energie van krijgen. 

Dit is ook een proces wat ik zelf heb doorlopen. Ik voelde een enorme behoefte om vanuit mijn eigen kracht, talenten en energie te gaan leven. En ik vind het heel mooi dat ik dit nu ook voor anderen mag doen. Toen ik mezelf zichtbaar begon te maken als coach, voelde dit niet alleen voor mezelf als vanzelfsprekend, maar ook voor anderen. Als je iets vanuit een goede energie doet, dan trek je vanzelf de juiste mensen aan. Ik heb een zaadje geplant en ik vertrouw erop dat die groeit zoals die hoort te groeien.

Waarom denk jij dat vrouwen tegen dit soort dingen aanlopen en deze vragen hebben?
Tegenwoordig moeten vrouwen zoveel ballen in de lucht houden, dat ze zichzelf op de laatste plek zetten. Je stapt als het ware op een snelheidstrein en ineens denk je: waar ga ik eigenlijk naartoe en wíl ik hier wel naartoe? Ik geloof dat het leven bedoeld is om gelukkig te zijn. En dat het enigszins moeiteloos mag gaan. Dat je niet denkt als je je bed ’s avonds instapt: ik heb het weer overleefd. Daarom is het belangrijk om opnieuw te ontdekken wie je werkelijk bent. 

Hoe kom je erachter wie je werkelijk bent? 
Ik denk dat het vooral gaat om tijd nemen. Tijd nemen om uit te zoeken waar je echt blij van wordt. Wat deed je bijvoorbeeld vroeger graag en waar krijg je energie van? Wie ben je los van alle rollen die je hebt als moeder, partner, vriendin etc. Waar heb je behoefte aan? Vervolgens ga je bewust tijd maken voor deze dingen in je leven en momenten voor jezelf creëren. Het kan een dagje naar de sauna zijn, lunchen met een vriendin, een lange wandeling in de bossen of een boek lezen. En dan ontstaat er vanzelf een proces. Zo kom je uit de overlevingsstand en kun je weer echt gaan leven. Je maakt dan bewuste keuzes, in plaats van dat je alles vanuit de automatische piloot doet. Er ontstaat meer balans en je komt in je kracht. 

Wat betekent kracht en balans voor jou?
Voor mij betekent het dat ik mezelf op de eerste plaats zet, hoe druk het leven ook is. Want als ik niet lekker in mijn vel zit of in mijn kracht sta, kan ik ook niet goed voor anderen zorgen. Dan heb ik niks meer om te geven. Balans is voor mij bewuste keuzes maken. Waar zeg ik ja of nee tegen. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld even de tijd geven om over een aanbod na te denken. Vaak zeggen we te snel ja en dan hebben we er vervolgens helemaal geen tijd voor of geen zin in. Maar als je jezelf de tijd geeft om er op terug te komen, ontstaat er ineens ruimte voor een bewuste keuze. 

Je combineert ook coaching en bindweefselmassage, waarom is dit een goede combinatie?
Het versterkt elkaar. Tijdens de coaching ontdekken we bepaalde patronen of overtuigingen die losgelaten mogen worden. Ook zijn er vaak onverwerkte emoties die worden opgeslagen in het lichaam. Door de bindweefselmassages kan je lichaam het loslaten en kan de energie weer beter stromen. Afvalstoffen worden afgevoerd en de doorbloeding verbetert. Het is zowel lichamelijk als geestelijk een goede behandeling. Daarnaast zorgt het voor huidverbetering: de huid wordt steviger en strakker. 

Wat vind jij belangrijk tijdens het coachen van vrouwen?
Ik vind het belangrijk mezelf goed af te stemmen op de persoon die ik tegenover mij heb. En bedenk vooraf niet precies wat de weg zal zijn. De volgende stap voel ik intuïtief aan en ik geef waar het meeste behoefte aan is. Het leven zelf werkt ook niet volgens een vast stappenplan. 

Ook is het belangrijk om gewoon ergens te beginnen, al is het maar een klein stapje. Anders is het toch niet goed vol te houden. Vaak moeten vrouwen weer opnieuw leren om bij zichzelf te blijven. Durven zijn wie ze zijn en hier ook trouw aan blijven.

Antwoord te krijgen op vragen als: wie ben ik echt, hoe luister ik naar mijn intuïtie en wat kan ik doen om er ook naar te handelen? Zodat ze meer voldoening kunnen ervaren in hun leven. Daar doe ik het uiteindelijk allemaal voor en dat gun ik iedereen. Ik krijg veel energie van mijn werk. Het leven wat ik nu leef, was echt de bedoeling! 

Meer informatie over Lian en haar praktijk vind je op: www.lianspijkerman.nl & www.studiocontour.nl 

© 2020 - 2021 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel