Artikel 41 van 55

Biofotonen: licht als levenskracht

Biofotonen zijn lichtdeeltjes, die energie en informatie bevatten. Fritz Albert Popp, professor aan de universiteit van Kaiserslautern in Duitsland, heeft onderzoek gedaan naar deze lichtdeeltjes. Uit het onderzoek blijkt dat alle levende cellen licht kunnen opnemen en afgeven.

Deze lichtdeeltjes noemde hij biofotonen, samen vormen ze het biofotonenveld. Zo kunnen de cellen onderling met elkaar communiceren. Zonder deze lichtdeeltjes en levenskracht, kan er niets tot leven komen. Biofotonen zijn in verschillende mate aanwezig in alle levende vormen. In hoeverre ze aanwezig zijn en welke kwaliteit ze hebben, bepalen mede de vitaliteit van een levend organisme en dus ook van de mens. 

De biofotonen van een gezond persoon verschillen met die van een ziek persoon. Bij een gezond persoon is er een goede samenhang en balans in het biofotonenveld en is er een goede voorraad van. 

Een coherent biofotonenveld 
We hebben het al vaker gehad over het belang van coherentie. In deze blogpost kun je meer lezen over hartcoherentie. Zo is dit ook het geval met ons biofotonenveld. Als er een hoge mate van orde aanwezig is, werkt alles goed samen als één geheel. Coherentie zorgt ervoor dat de communicatie tussen de cellen goed verloopt en dat alle onderdelen op de meest optimale manier samenwerken.

Hoe meer lichtenergie je lichaam kan opslaan, hoe krachtiger het veld wordt en des te meer energie is er om alle processen goed te laten verlopen. Dit verbetert ook je weerstand en versterkt je zelfherstellend vermogen. 

Zonlicht
Het meest directe licht wat we iedere dag weer kunnen opnemen, komt van de zon. Zonder zon geen leven. Omdat de meeste mensen de hele dag binnen werken, nemen we vaak te weinig zonlicht op. In de ochtend bevat de lucht veel energie, dus probeer iedere dag in de ochtend een (kleine) wandeling te maken. Ook kun je als de zon net op is of als die bijna ondergaat, even in de zon gaan liggen. Dan is de UV-straling het laagst en kun je toch profijt hebben van de positieve effecten.

Probeer ook zoveel mogelijk licht in huis te laten, door iedere dag de gordijnen helemaal open te doen of meer licht te creëren door extra ramen. Daarom hebben sommige mensen in de winter ook last van somberheid. Een vitamine D supplement kan je hierbij ondersteunen. 

Voeding met veel licht
Via onze voeding krijgen we ook licht binnen. Planten zijn een goede bron omdat zij zonlicht direct omzetten in eetbare stoffen, die ons weer energie geven. Hoe meer lichtenergie de plant heeft kunnen opslaan, hoe meer levenskracht wij er uit kunnen opnemen.

De groenten en fruit die op een natuurlijke manier mogen groeien, op eigen tempo en tot volledige rijping kunnen komen, bevatten het meeste licht. Meer groenten en fruit eten is dus niet altijd de oplossing, als de kwaliteit ervan niet goed is. Bij biologische en/of dynamische landbouw, staat de natuurlijke groei van de gewassen centraal.

De grond wordt verrijkt, waardoor er in de gewassen meer vitaminen en mineralen zitten. Ook bevatten de groenten geen chemische bestrijdingsmiddelen. De voeding krijgt hierdoor zelf een hoge coherentie, waardoor dit bij ons hetzelfde doet. Verse groenten en fruit die in samenwerking met de natuur geproduceerd zijn, zijn daarom het beste voor ons. In de blog over Fattoria La Vialla, lees je meer over voeding wat gemaakt is in harmonie met de natuur. 

Ook kunnen we het beste de groenten en fruit eten die uit het seizoen komen. Deze bevatten precies de juiste voedingsstoffen die we op dat moment nodig hebben. En wie weet kun je je eigen biologische (mini) moestuin beginnen in je tuin of op het balkon. Zelfs als je geen buiten hebt, kun je kiemen en kruiden op de vensterbank kweken. 

De informatie uit deze blogpost komt gedeeltelijk uit het boek: Biofotonen, bron van energie en levenslicht van Yvonne Sangen en Karin Tazelaar.

Overzicht
© 2020 - 2024 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel