Artikel 37 van 55

Spagyriek: een kruidenremedie met kracht uit de natuur

Spagyriek is een natuurlijk middel gemaakt van planten. Meestal wordt het ingenomen in druppelvorm (direct op de tong of met een beetje water), maar er zijn ook crèmes en sprays. Al eeuwen staan kruiden en planten bekend om hun genezende kracht, zowel voor mens als dier. Spagyriek is een kruidenremedie dat deze krachten uit de natuur bezit. 

De alchemie
Het woord spagyriek is afkomstig van het Griekse woorden ‘’spaõ’’ (uit elkaar halen) en ‘’ageirõ’’ (samenvoegen). De naam in zijn totaliteit staat dan ook voor het productieproces wat eraan vooraf gaat. Er wordt gebruik gemaakt van het proces van de alchemie. In de alchemie wordt zuivering en transformatie gebruikt om de essentie tot ontwikkeling te laten komen. En dat is precies wat de spagyriek ook voor ons kan doen. 

De Zwitserse arts en alchemist Paracelsus uit de 16e eeuw, heeft het fundament gelegd voor de spagyriek hoe we het nu kennen. Hij haalde zijn kennis uit de natuur en maakte gebruik van kruiden en planten om geneesmiddelen te maken. Daarmee kon hij mensen ondersteunen om de harmonie te herstellen in zijn totaliteit.

Door het bereidingsproces wordt de essentie van de plant bevrijdt, met alle krachtige eigenschappen die daarbij horen. Vanuit deze essentie, worden verschillende remedies ontwikkeld. Door een spagyriek in te nemen, kan ook de essentie in onszelf bevrijd worden. 

Wij zijn ook onderdeel van de natuur en werken op dezelfde manier. Deze essentie is altijd al aanwezig in ons, maar kan door blokkades of storende factoren niet altijd goed tot uiting komen. De kracht van de natuur wordt ingezet om ons te ondersteunen in onze transformatie. Zodat we volledig tot bloei kunnen komen zoals dat bedoeld is. 

De spagyriek wordt persoonlijk afgestemd en samengesteld voor jou als persoon. Dit is mogelijk door de vele verschillende combinaties van planten en kruiden. Zo ontstaat er een natuurlijk middel dat precies past bij wat je op dit moment nodig hebt. 

Holistische zienswijze 
De spagyriek gaat net zoals de natuurgeneeskunde, uit van een holistische zienswijze. De mens bestaat uit een lichaam, een geest en een ziel. Het middel werkt dan ook op deze verschillende niveaus. Het middel werkt niet alleen op het niveau van de klachten, maar ook op die van de oorzaak. 

Het richt zich op de klachten die je ervaart in het lichaam, maar dringt ook door tot de diepere lagen van de geest en ziel. In deze diepere lagen is vaak de kern van het probleem te vinden. Pas als je je bewust bent van waar de blokkade ontstaan is, kun je het helen en transformeren. De remedie brengt dit aan de oppervlakte, zodat er weer balans kan ontstaan. 

Gezondheidspraktijk Siems
In de praktijk kun je terecht voor een natuurgeneeskundig consult (Health Check), waarin gemeten wordt welke spagyriek het beste bij jou past. Er wordt gebruik gemaakt van de remedies van de Spagyriek Apotheek.

Afspraak inplannen

© 2020 - 2024 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel