Vorige Artikel 23 van 40 Volgende

Voedingssupplementen als aanvulling op gezonde voeding

Voedingssupplementen kunnen, zoals de naam al zegt, als aanvulling gebruikt worden op een gezond voedingspatroon. Ze bestaan uit vitaminen, mineralen en/of bio-actieve stoffen. Je denkt misschien dat als je gezond eet, je geen voedingssupplementen hoeft te gebruiken. Maar helaas is dit niet meer zo vanzelfsprekend. 

Minder vitaminen en mineralen in voeding
Wist je bijvoorbeeld dat broccoli maar liefst 70% minder calcium, 50% minder magnesium en 60% minder foliumzuur bevat in vergelijking tot 1989? Onze voeding wordt steeds meer op grond verbouwd die uitgeput raakt. Dit komt omdat dezelfde gewassen steeds opnieuw in dezelfde bodem geteeld worden. De grond heeft hierdoor steeds minder voedingsstoffen en de gewassen zelf dus ook. 

Ook bevatten voedingsmiddelen die uit het buitenland gehaald worden, minder voedingsstoffen. Omdat het nog vervoerd moet worden naar ons, worden groenten en fruit al voordat het rijp is geoogst. De opbouw van vitamines en mineralen in het voedsel is dan nog niet helemaal voltooid.

In de biologische landbouw worden gewassen steeds op een andere plaats verbouwd, zodat de grond minder uitgeput raakt. Daardoor bevat biologische voeding meer vitamines en mineralen. Ook kun je ervoor kiezen om zoveel mogelijk groenten en fruit te eten uit eigen land en uit het seizoen. Daar zitten precies de juiste voedingsstoffen die je op dat moment nodig hebt.

Gezonde voeding als basis  
Ten eerste is het belangrijk om gezond te eten, dit is de basis voor een goede gezondheid. Een voedingspatroon met veel vitaminen en mineralen. Denk aan: groenten, fruit, volkoren graanproducten, peulvruchten en gezonde vetten. Uit onze voeding halen we bouwstoffen en voedingsstoffen, die nodig zijn om alle processen in je lichaam goed te laten verlopen. In deze blogpost vind je meer tips voor een gezonde leefstijl. Het beste is dan ook om zoveel mogelijk vitaminen en mineralen uit voeding te halen. Vervolgens vul je alleen aan wat nodig is, met een voedingssupplement van goede kwaliteit.

Voedingssupplementen van Vitakruid
In onze praktijk maken we gebruik van de voedingssupplementen van Vitakruid. Dat is een Nederlands familiebedrijf en zij maken supplementen van goede kwaliteit op basis van moderne wetenschappelijke inzichten. Met de supplementen van Vitakruid wordt een brug geslagen tussen de orthomoleculaire wetenschap en de eeuwenoude kennis uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Binnen de orthomoleculaire wetenschap is de combinatie van verschillende kruiden, vitaminen en mineralen erg belangrijk. De juiste combinaties zorgen voor een optimale opname en het beste effect.

De juiste vitaminen & mineralen
Ook bij voedingssupplementen innemen draait het om de balans. Een tekort aan vitaminen en mineralen moet worden voorkomen om het lichaam gezond te houden. Maar een overschot aan supplementen die je eigenlijk niet nodig hebt, kost het lichaam onnodig veel energie. 

Gezondheidspraktijk Siems
In de praktijk kun je terecht voor een Health Check. Tijdens deze check worden de voedingsstoffen en de vitaminen en mineralen uitgebreid getest. Hierdoor weet je precies wat je lichaam op dit moment wel of niet nodig heeft. 

© 2020 - 2021 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel