Artikel 7 van 55

Holistische therapie

 

Holisme is een manier van leven die ervan uit gaat dat alles één geheel is en dat in essentie alles met elkaar in verbinding staat. Het woord is dan ook afgeleid van het Griekse woord ‘holos’, dat letterlijk ‘geheel’ betekent. Wetenschappers in de kwantumfysica bevestigen dat alles energie is en in verbinding staat met elkaar. Dat betekent dat alles invloed op elkaar heeft. 

Onderdeel van geheel 
Binnen het holisme ben je onderdeel van het grotere geheel en ervaar je een gevoel van eenheid. Het idee van afgescheiden zijn, is enkel iets wat door het denken wordt gecreëerd. Als je dit gevoel van eenheid ervaart, groeit ook het respect wat je hebt voor alles om je heen. 

Je gaat beseffen dat je andere mensen, dieren en de aarde wilt behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden. Alles wat je doet of zegt, heeft namelijk een direct gevolg voor de wereld om je heen waarbinnen jijzelf ook een plekje hebt.

Holisme & gezondheid
Holistische therapie wordt ook wel alternatieve geneeswijze of complementaire zorg genoemd. Binnen deze geneeskunde wordt dus gekeken naar de mens als geheel, niet alleen naar het lichaamsdeel waar een klacht of ziekte is ontstaan. We bestaan als mens namelijk niet alleen uit een fysiek lichaam, maar ook uit een geest en ziel, met gedachten en gevoelens. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en werken nauw samen. 

De oorzaak van een klacht of ziekte, hoeft dan ook niet te zijn ontstaan op de plek waar de symptomen zichtbaar of voelbaar zijn. We kunnen de symptomen bestrijden met bijvoorbeeld een  medicijn maar daarmee wordt de oorzaak niet verholpen.

Door alles in verhouding te zien tot het grote geheel, kunnen er verbanden worden gelegd, die anders niet naar boven waren gekomen. Een energetische disbalans kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn van problemen op lichamelijk gebied. Of wat je eet kan een grote invloed hebben op je gezondheid. 

Door op een holistische manier naar ons lichaam te kijken, zijn we er onszelf ook veel meer van bewust wat er in ons lichaam gebeurt. En voelen we veel beter aan wat we er zelf aan kunnen doen om het op de beste mogelijke manier te ondersteunen. Veel mensen gaan dan ook beter voor zichzelf zorgen als ze gaan begrijpen hoezeer alles verbonden is met elkaar. Hoe beter we zorgen voor lichaam, geest en ziel, hoe beter en gezonder we onszelf voelen omdat dan alles optimaal samen kan werken. 

Kracht van de natuur
Binnen de natuurgeneeskunde, wordt er gebruik gemaakt van de kracht van de natuur. De kracht van de natuur heelt en geneest en versterkt het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Omdat wij onderdeel zijn van de natuur, spreken we als het ware dezelfde taal. Als we ermee leren samenwerken, versterken we ook onze verbinding ermee en vinden we balans. 

Gezondheidspraktijk Siems
In de praktijk kun je terecht voor een holistische Health Check. Je krijgt advies om je lichaam meer in balans te brengen, zodat je je gezond en energiek voelt. 

© 2020 - 2024 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel