Artikel 8 van 55

Voetreflex: wat is het en waar is het goed voor?

Onze voeten dragen en bewegen ons niet alleen, maar zorgen ook voor evenwicht. Onze voeten zijn heel gevoelig: in elke voet bevinden zich meer dan 7000 zenuwuiteinden. 

Voetreflex, ook wel reflexologie genoemd, is een behandeling waarin verschillende drukpunten op de voeten worden behandeld. In de reflexologie wordt er vanuit gegaan dat de voeten het hele lichaam weerspiegelen. De drukpunten of reflexzones corresponderen met verschillende organen en delen van het lichaam. Elke voet vertegenwoordigd een helft van het lichaam. Zo bevindt zich de reflexzone van het hart zich grotendeels op de linkervoet. 

Binnen de traditionele Chinese geneeskunde, wordt het al bijna 5000 jaar gebruikt. Al eeuwen stimuleren zij reflexzones om het evenwicht in het lichaam te herstellen. De drukpunten worden bijvoorbeeld ook gebruikt bij acupunctuur, alleen worden er dan naalden gebruikt tijdens de behandeling.

Bij voetreflex worden de drukpunten behandeld, waardoor het orgaan of lichaamsdeel van een specifiek drukpunt geactiveerd wordt. Daarmee wordt ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Ons lichaam is van nature in staat om zichzelf te herstellen, maar kan dit niet altijd goed doen omdat er bepaalde blokkades zijn ontstaan. Blokkades in het lichaam kunnen allerlei klachten veroorzaken, omdat zo de energie niet goed door ons lichaam kan stromen. 

Het is een holistische behandeling omdat er aandacht wordt gegeven aan het gehele lichaam. Doordat bepaalde energiebanen worden geactiveerd, kan ook het lichaam weer beter functioneren. Een voetreflexbehandeling kan een goede aanvulling zijn op de reguliere zorg, maar kan ook preventief of als onderhoud worden ingezet. 

Voordelen van voetreflex 
Een voetreflexbehandeling kent veel voordelen. Zo wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. De behandeling zorgt ervoor dat je hele lichaam ontspant. Het vermindert spanning en stress. Er komt meer balans in het lichaam, omdat het zelfherstellend vermogen gestimuleerd wordt. Daardoor kan het helpen bij veel verschillende soorten klachten. Denk aan: slaapproblemen, spijsverteringsklachten, hormonole klachten, stress, hoofdpijn en migraine. Omdat het een natuurlijke en uitwendige behandeling is, is het geschikt voor jong tot oud.

© 2020 - 2024 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel