Vorige Artikel 20 van 40 Volgende

Numerologie: de symboliek van getallen

Numerologie is een universeel systeem dat werkt met de symboliek van getallen. Ook staat iedere letter binnen de numerologie voor een getal. Alles en iedereen in het universum bestaat uit energie en heeft daardoor een unieke trilling. Zo hebben ook getallen een specifieke trilling. Er wordt onderscheid gemaakt tussen cijfers en getallen. Cijfers worden enkel gebruikt om hoeveelheden aan te geven, terwijl getallen een diepere symbolische betekenis hebben. 

In de Oudheid had iedere cultuur een getallenmystiek. Zij wilden daarmee ordering en betekenis geven aan het universum. Ze gebruikten getallen voor patronen die zij waarnamen. Ook wiskundigen zoals Pythagoras zagen getallen als meer dan cijfers om mee te rekenen. 

Getallen zeggen niet alleen iets over het universum waarin wij leven, maar ook over ons als mens. We worden geboren op een bepaalde datum en daarmee is ook de verbinding gelegd met het universum. Het energieveld op dat specifieke moment bepaald voor een groot deel onze persoonlijkheid en levenslessen.

Het is een soort blauwdruk voor wie je bent en jouw unieke combinatie van kwaliteiten, talenten en eigenschappen. De verschillende getallen die je uit kunt rekenen in de numerologie, worden dan ook gebaseerd op je geboortedatum en de naam die je gekregen hebt. Vervolgens horen bij de getallen bepaalde energieën, eigenschappen en kenmerken. 

Inzicht in jezelf en je leven
Numerologie is er niet voor bedoeld om een bepaald label op iemand te plakken of iemand in een hokje te stoppen. Mensen zijn bijzondere en unieke wezens die niet in hokjes hoeven ingedeeld te worden of die in een getal gevangen kunnen worden. Maar het kan wel als richtingaanwijzer dienen op je pad en je nieuwe inzichten geven. De symboliek achter de getallen zijn geen vaststaande feiten, maar eerder energetische en dynamische invloeden. 

Het kan ons het besef geven dat we allemaal anders zijn en dat we ons eigen pad mogen bewandelen. We zijn hier allemaal met een bedoeling en geboren met bepaalde kwaliteiten. Dingen waar we zelf plezier aan beleven en waar we anderen weer mee  kunnen helpen.

Numerologie geeft je de mogelijkheid om een tipje van de sluier op te lichten. Het kan je helpen om je plek beter te begrijpen in het grotere geheel. Wie ben je werkelijk en waar mag je naartoe bewegen? Wat zijn je krachten en wat zijn je valkuilen? Ook kunnen de dingen die je meemaakt in een breder perspectief geplaatst worden, waardoor het waardevolle levenslessen worden. 

Gezondheidspraktijk Siems
In de praktijk kun je terecht voor een natuurgeneeskundig consult (Health Check). Tijdens dit consult is het ook mogelijk om je persoonlijke getallen uit te laten rekenen. We bespreken dan uiteraard ook kort wat de betekenis is van deze getallen. 

© 2020 - 2021 Gezondheidspraktijk Siems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel